Dr. Török Alexander

Göbös péniszek. Enyhe hámosodás, korpásodás a makk tövében, ami olykor bepirosodik

göbös péniszek

Elérhetőség Hímvessző görbület Göbös péniszek Penis Plastica, Peyron kór A hímvessző görbület alatt a penis különböző súlyossági fokú görbületét, deformitását, megtöretését értjük. Göbös péniszek görbületnek különböző fokozatai lehetnek, fok közötti görbület esetén a közösülés lehetséges, a deformitás kozmetikai jellegű. Okok Okok között szerepelhet veleszületett fejlődési rendellenesség, ennek nagyon sok formája van.

göbös péniszek

Az urológiai gyakorlatban legnagyobb számmal az ún. A betegség a hímvessző rostos burkának a hegesedését, megvastagodását jelenti, melynek következtében az adott terület rugalmasságát elvesztve a hímvessző görbüléséhez vezet. A betegség kezdeti időben gyakran a hímvessző fájdalmával járhat.

Lehet gyulladás, de lehet daganatos folyamat is.

Későbbiek során merevedési zavar is kialakulhat. Ez a fajta betegség gyakran középkorú és idősebb férfiaknál alakul ki. Pontos okok tisztázatlanok, de szerepet játszhat a lokális trauma, prosztata gyulladásos betegsége.

göbös péniszek

Kivizsgálat A hímvesszőben kemény göbök, megvastagodások tapinhatók. További vizsgálatokkal pl. Érdemes a hímvessző merev állapotában önfotót is készíteni, a további sebészi beavatkozás megkönnyítésére.

Milyen a normális pénisz? (\

Kezelés A betegség súlyossági fokától ill.