Legjobb jógapózok a karácsonyi stressz ellen

Pózol felfelé, pózol - válasszon kirakós játékot a megoldanihoz

Tartalom

  Ezért jobb, ha a bal oldalunkon alszunk Utóbbi esetében már jó úton haladunk, hiszen kiderült, hogy az a legegészségesebb, ha a bal oldalunkon pihenünk. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a bal oldalon való alvás jótékony hatással van a szervezetünkre.

  Írta: alexandra A jóga az egyik legjobb stresszűző mozgásforma. Ha már most eleged van az ünnepi készülődésből, akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld. Az alábbi pózok segíthetnek, hogy megnyugodhass!

  Menu 10 Jóga Gyakorlat Kezdőknek A jóga nagyszerű módja annak, hogy dolgozzunk a rugalmaságunkon és az erőnlétünkön. Ez a mozgásforma nem csak azoknak szól, akik képesek megérinteni a lábujjaikat, vagy meditálni szeretnének, az alap pozíciókat csaknem mindenki meg tudja csinálni. A jóga gyakorlatait ászanáknak nevezzük, amelyekből kigyűjtöttünk most tíz nagyon fontos poziciót, képekkel illusztrálva. A csuklóid a vállaid alatt legyenek, a térdeid pedig a csípőd alatt. A tenyereidet nyomd a talajnak, és egyenesítsd ki a lábaidat, hogy lefelé néző kutya pózba emeld magad.

  Hegy póz Állj egyenesen úgy, hogy a talpad minden pontja érintse a földet — ezt próbáld meg minél tudatosabban érezni. Szívd be a levegőt úgy, hogy mellkasod emelkedjen közben, majd engedd ki lassan. Amikor kifújod a levegőt, tenyereidet fordítsd kifelé, hogy áramolhasson a pozitív energia.

  pózol felfelé

  Előrehajlás Akár a hegy jógapózból is megcsinálhatod ezt a pozíciót, hiszen az alapállása ugyanaz. A lábaid legyenek egyenesek, csak egy nagyon enyhe térdhajlítással, majd hajolj előre úgy, hogy tenyereddel megérinthesd a padlót.

  Igyekezz lazán tartani a tagjaidat, és maradj így, amíg pózol felfelé érzed, hogy kezd lemenni rólad a feszültség.

  pózol felfelé

  Gyermek póz Ezzel a pozícióval bármikor feszültségmentesítheted magad. Ha úgy érzed, túl stresszes vagy, térdelj le, majd fenekeddel ülj a sarkadra.

  pózol felfelé

  Hajolj előre, homlokoddal érintsd meg a padlót, miközben hátad legyen enyhén ívelt. A karjaidat tartsd lazán a padlót, kézfejeidet közelítsd a lábfejeidhez, kétoldalt a tested mellett.

  pózol felfelé

  Lábak a falon Ez a jógapozíció is nagyon egyszerűmégis remek feszültségoldó. Semmi más dolgod nincs, csak egy fal elé feküdni, háttal a földön, majd lábaidat kinyújtani szorosan a fal mellett.

  Karjaidat tenyérrel felfelé nyújtsd ki magad mellett a padlón, törzsedhez képest legyenek nagyjából 45 fokos szögben a tested mellett.

  Savasana póz A legelemibb relaxációs póz ez az ászana, amelyet úgy végezhetsz, hogy lefekszel a padlóra, a hátadra, lábaidat enyhén szétnyitod, pózol felfelé karjaidat is enyhén eltolva a testedtől, tenyérrel felfelé, nyugodtan fekteted magad mellett pózol felfelé földön. Csukott szemmel lélegezz lassan be és ki, miközben a lábujjaidtól kezdve lassan próbálod ellazítani az összes tagodat, pózol felfelé koncentrálva rájuk.